Meny

Vinägerpicklad rabarber

1 SATS

1 dl vitvinsvinäger
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 liten bit ingefära, skivad
4-5 krossade svartpepparkorn
2-3 stjälkar rabarber

Koka upp vinäger, socker, vatten och kryddor i en kastrull. Dra kastrullen från värmen. Skölj och dela rabarbern i ca 5 cm långa bitar. Skär tunna skivor på längden, gärna på mandolin.

Koka upp lagen igen och lägg i rabarbern. Vänd försiktigt runt och dra av från värmen. Det kan kännas som att det är för lite vätska men rabarbern mjuknar snabbt om skivorna är tunna.

Gott som topping på gröna tacorätter eller i en kålsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips chili & rabarber

Chili

Chili kan ätas som grönsak (chilifrukt) eller som krydda (chilipeppar) och till Sverige har importen, bara det senaste...