Rabarberkräm
4 portioner
500 g rabarber
2 1/2 dl vatten
3/4–1 dl strösocker
1/2 vaniljstång, snittad och urskrapad
1 1/2 msk potatismjöl
TILL SERVERING:
mjölk
(jordgubbar)
Skär rabarbern i 2–3 cm stora bitar.
Koka upp vatten, socker och vanilj i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka i ett par minuter.
Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten. Tillsätt det under omrörning. Koka upp och låt tjockna till en fin kräm. Servera krämen varm eller kall med mjölk och gärna lite jordgubbar.
25 recept med Rabarber
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Sött
- Mjölk- och glutenfri rabarberpaj
- Svartrötter i ugn
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt med jordgubbar
- Kryddig rabarberpaj
- Vaniljmarinerad rabarber
- Vaniljkokt frukt med bär och parfait
- Vanilj-inkokt rabarber
- Syltkakor med rabarber och ingefära
- Rabarbersylt
- Rabarbersorbet
- Rabarberkräm
- Rabarberkompott
- Ingelas rabarberkaka