Meny

Blomkål med saffran, pinjenötter och russin

4 PORTIONER

1 blomkålshuvud, i små buketter
1 lök, tunt skivad
3 msk olivolja
1/2 g (1 pkt) saffran, utrört i 1/2 dl kallt vatten
1/2 dl pinjenötter
1 dl russin
salt och peppar

Koka blomkålsbuketterna i lättsaltat vatten 2–3 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av.

Fräs löken mjuk och gyllenbrun i lite av olivoljan i en kastrull, ca 5 minuter. Lägg över på ett fat.

Fräs blomkålen i resterande olja i kastrullen tills den börjat få färg. Vänd ner löken, saffransvatten, pinjenötter och russin. Låt fräsa i ett par minuter. Salta och peppra.

Gott som förrätt eller till exempelvis fisk.

Tips blomkål

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...