Meny

Blomkålsmos

1 sats

1 blomkålshuvud
2–3 vitlöksklyftor, hackade
2 msk smör eller olivolja
1 knippe persilja, hackad
salt och peppar
ev riven ost

Skär blomkålen i bitar eller bryt i buketter. Koka upp vatten i en kastrull med lite salt. Lägg i blomkålen och koka tills den är helt mjuk, 15-20 minuter beroende på hur stora bitarna är. Häll av kokvattnet och låt svalna något. Mixa blomkålen slät. 

Stek vitlök i lite olivolja och blanda med blomkålsmoset. Tillsätt smöret/olivoljan och smaka av med salt och peppar. Dekorera moset med persilja och eventuellt lite riven ost. Servera som tillbehör.

Recept: Niina Snijder

Tips blomkål

Grönt

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...