Meny
cauliflower-2383332_1920

Helbakad blomkål med krondill & gräddfil

2-4 PORTIONER

1 blomkål
150 g rumsvarmt smör
salt
2 kvistar krondill
1 msk färskpressad citronsaft
gräddfil

Sätt ugnen på 200°C.

Ta bort den gröna blasten och lägg hela blomkålen i en ugnsform. Bred hälften av smöret på blomkålen, salta och baka i ugnen i ca 10 minuter. Sänk till 150°C och baka i ytterligare 30-40 minuter eller tills blomkålen får färg och är mjuk med en kärna i mitten.

Smält resten av smöret, klipp i krondill och smaksätt med citron.

Dela blomkålen i 4 bitar. Skeda över smöret och servera med gräddfil. Gott till exempelvis en sallad med kräftor eller som tillbehör till fisk.

Tips blomkål

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...