Meny

Ugnsstekt blomkål med aubergine och tapenade

4 PORTIONER

1/2 blomkål, i buketter
1 aubergine, tärnad
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk olivolja
salt och peppar
4 tomater, skivade
2 dl crème fraiche
2–3 msk tapenade

Sätt ugnen på 225°.

Blanda blomkål, aubergine, vitlök, olivolja, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter.

Lägg tomatskivorna på ett fat och skeda över ugnsgrönsakerna.

Rör ihop crème fraiche med tapenade i en skål. Servera såsen till grönsakerna.

Gott till exempelvis lammkorv.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine & blomkål

Grönt

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...