Meny
eggplant-1707629_1920

Aubergine- och tomatsås

4 PORTIONER

2 auberginer
1/2 dl olivolja
salt och nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 burk krossade tomater, ca 400 g
ca 10 stora färska basilikablad

TILL SERVERING:
pasta
riven parmesanost

Skär auberginen i stora tärningar. Lägg dem i ett durkslag och salta lätt. Låt dra i minst 10 minuter.

Klappa auberginetärningarna torra med hushållspapper. Stek dem gyllenbruna i olivolja i en riktigt het stekpanna. Salta och peppra. Lägg över tärningarna på en tallrik.

Fräs vitlöken i olivolja i en kastrull i någon minut. Lägg i auberginen och tomaterna. Rör runt, sätt på ett lock och låt sjuda i 20 minuter. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Servera såsen med nykokt pasta och parmesanost.

Tips aubergine & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...