Meny

Getost med rostade tomater och vitlök

2 PORTIONER

1 hel vitlök
250 g körsbärstomater
olivolja
havssalt och nymalen svartpeppar
200 g färsk getost, skuren i 2 delar
vetemjöl
100 g svarta oliver
några droppar rödvinsvinäger

Sätt ugnen på 200°.

Klyv vitlöken på mitten, tvärs över klyftorna. Lägg vitlökshalvorna tillsammans med hela tomater i en ugnssäker form. Häll på lite olivolja och salta och peppra. Stek i ugnen tills tomaterna är skrynkliga och vitlökshalvorna är mjuka och gyllenbruna, 20–30 minuter.

Vänd getostbitarna i mjöl. Stek dem gyllenbruna på båda sidor på låg värme i en stekpanna. Lägg osten på tallrikar tillsammans med tomater, vitlök och oliver. Droppa över vätskan från stekpannan samt lite vinäger.

Tips tomat & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...