Meny

Sallad med tomat och aubergine

4 PORTIONER

4 tomater, skivade
1/2 dl fint hackad lök
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
salt och peppar
1 aubergine, tärnad
2–3 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 kvistar timjan
2 msk hackad persilja
1 msk hackad mynta

Lägg tomatskivorna på ett fat. Strö löken över. Vispa ihop vinäger och olja. Häll det över tomaterna, salta, peppra och vänd runt.

Stek auberginen gyllene i rapsolja i en het stekpanna. Riv i vitlöken och strö i timjan. Salta och peppra. Fördela auberginen över tomaterna. Strö över persilja och mynta.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...