Meny

Ugnsstekt fisk med fänkål, tomater och oliver

4 PORTIONER

1–2 fänkålsstånd, tunt skivade
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
10 körsbärstomater, halverade
1 dl urkärnade svarta oliver
salt och peppar
1/2 dl hackad basilika
ca 600 g fisk med skinnet kvar, t ex gös eller abborre, i portionsbitar

Sätt ugnen på 175°.

Fräs fänkålen ett par minuter i oliv­olja i en vid kastrull. Tillsätt vin och låt koka upp. Rör i tomater och oliver. Smaksätt med salt och peppar. Häll över i en ugnssäker form, strö över basilika och lägg fiskbitarna ovanpå. Stek i ugnen tills fisken är klar, ca 15 minuter.

Gott med kokt potatis till.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...