Meny

Ugnsbakad kyckling med tomat & oliver

4 kycklingbröst, gärna med skinn
1 vitlöksklyfta
4 PORTIONER

3 msk olivolja
1 tsk timjan
1 msk pressad citronsaft
1 tsk fint rivet citronskal
200 g körsbärstomater, delade
1 lök, skivad
2 dl kycklingbuljong
1 dl hackade oliver

Sätt ugnen på 200°C

Dela kycklingbrösten på mitten och lägg i en ugnsform. Riv vitlöken och blanda med olivolja, timjan, citronsaft och -skal. Häll oljan över kycklingen och vänd runt. Salta och peppra.

Lägg tomat och lök runt kycklingen. Koka upp buljongen och häll den i formen. Baka kycklingen i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen fått färg och är klar.

Strö över oliver och servera till exempelvis nykokt pasta eller ett gott bröd och en härlig sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...