Meny

Romanescosallad med tomater och oliver

4 PORTIONER

1 romanesco, i små buketter
1 lök, skivad
1 dl svarta oliver
8–10 körsbärstomater, halverade
1 vitlöksklyfta, riven
saft och rivet skal av 1 citron
olivolja
färsk oregano
salt och peppar
(mini-mozzarellaostar + salladsblad)

Koka romanescobuketterna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt rinna av i ett durkslag.

Blanda buketterna med lök, oliver och tomater i en skål. Tillsätt vitlök och citronskal. Smaksätt med citronsaft, olivolja, oregano, salt och peppar. Servera varm eller kall. Om man vill kan man även vända ner ett par mini-mozarellaostar och några salladsblad.

Recept: Ingela Persson

Tips romanesco & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...