Meny

Romanesco med ägg och smetana

4 PORTIONER

1/2 huvud romanesco, i buketter
1 schalottenlök, finhackad
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
4 ägg
100 g smetana
2 msk kryddkrasse
1/2 dl hackade krutonger

Koka romanescobuketterna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av väl. Blanda buketterna, lök, olivolja och vinäger i en bunke. Smaksätt med salt och peppar.

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen, låt koka i 7–8 minuter. Skölj i kallt vatten och skala.

Bred ut smetana på ett fat. Skeda över romanescon. Dela äggen och lägg på. Strö över krasse och krutonger.

Gott till exempelvis rökt eller gravad lax.

Recept: Ingela Persson

Tips romanesco

Romanesco

Den vackra romanescon med sina toppiga buketter kallas också broccolo och är en hybrid mellan blomkål och broccoli...