Pasta romanesco
4 PORTIONER
400 g tagliatelle
1 romanesco
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk olivolja
1–2 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av 1/2 citron
salt och peppar
(1 dl riven parmesanost)
(rucola)
Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.
Skär romanescon i buketter. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt rinna av.
Fräs lök och vitlök mjuk i olja tillsammans med sambal oelek och rivet citronskal. Vänd ner löken och romanescon i pastan. Salta, peppra och pressa över citronsaft.
Gott med parmesanost och eventuellt någon näve rucola till.
9 recept med Romanesco
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Romanesco
Den vackra romanescon med sina toppiga buketter kallas också broccolo och är en hybrid mellan blomkål och broccoli...