Meny

Pasta romanesco

4 PORTIONER

400 g tagliatelle
1 romanesco
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk olivolja
1–2 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av 1/2 citron
salt och peppar
(1 dl riven parmesanost)
(rucola)

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Skär romanescon i buketter. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt rinna av.

Fräs lök och vitlök mjuk i olja tillsam­mans med sambal oelek och rivet citron­skal. Vänd ner löken och romanescon i pastan. Salta, peppra och pressa över citronsaft.

Gott med parmesanost och eventuellt någon näve rucola till.

Recept: Ingela Persson

Tips romanesco

Romanesco

Den vackra romanescon med sina toppiga buketter kallas också broccolo och är en hybrid mellan blomkål och broccoli...