Romanesco med apelsinvinägrett och kapris
4 PORTIONER
1 romanesco, i mindre buketter
APELSINVINÄGRETT:
rivet skal och saft av 1/2 apelsin
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, skivad
salt och peppar
en nypa strösocker
ca 2 msk kapris
ca 1/2 dl strimlad bladpersilja
Koka romanescon nätt och jämt mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Kyl i kallt vatten och låt rinna av väl. Lägg buketterna i en skål.
Vispa ihop apelsinsaft, -skal, olivolja och vitlök i en skål. Smaksätt med salt, peppar och socker. Häll vinägretten över buketterna och strö över rikligt med kapris och strimlad persilja.
9 recept med Romanesco
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Romanesco
Den vackra romanescon med sina toppiga buketter kallas också broccolo och är en hybrid mellan blomkål och broccoli...