Meny

Pasta med spenat & hummus

2 portioner

200 g spaghetti
olja till stekning
1 lök
1 ask körsbärstomater eller 3 stora tomater, hackade
3 vitlöksklyftor
1 ask spenat
125 g hummus
saft och skal från 1 citron

Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
Spara ca 1 dl av pastavattnet till såsen.

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek löken tills den mjuknat något. Vänd ner tomaterna och stek en stund till. Pressa i vitlöken, vänd ner spenaten och stek tills bladen mjuknat. 

Rör ner hummus och pastavatten och låt såsen bli krämig. Blanda med spaghettin. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och citronskal.

Recept: Niina Snijder

Tips hummus, spenat & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...