Meny

Rostade palsternackor med dinkel och spenat

4 PORTIONER

2 dl dinkel
400 g palsternackor, i mindre klyftor
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
1 rödlök, tärnad
rivet skal och saft av 1/2 citron
1/2 ask babyspenat

Sätt ugnen på 200°.

Koka dinkeln enligt angivelserna på förpackningen.

Lägg palsternackorna på en plåt. Vispa ihop 2 msk olivolja och vitlök. Häll det över palsternackorna, salta, peppra och vänd runt. Rosta i ugnen 20–30 minuter.

Lägg palsternackorna i en stor skål, vänd ner dinkel och lök. Riv i citronskal och pressa i saften, tillsätt resterande olivolja. Vänd ner spenaten.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka & spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...