Meny

Kycklinggryta med senap & palsternacka

4 PORTIONER

600 g kycklinglårfile
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 kvistar timjan
1 dl vitt vin
300 g palsternacka
3 dl grädde
1/2 purjolök
salt och peppar
1–2 msk dijonsenap

Stek kycklingen i oljan i en stekpanna på båda sidor. Riv i vitlöken, salta och peppra. Tillsätt timjan och vin, koka upp och låt småputtra i 5–10 minuter.

Skala palsternackorna och skär i jämnstora bitar. Lägg palsternackorna i pannan och häll i grädden. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter.

Skölj och skiva purjon, låt puttra med i pannan. Smaka av med salt, peppar och senap. Servera med t ex kokt potatis, mos eller ris och gärna äppelmos.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...