Meny

Gräddkokt palsternacka med äpple och babyspenat

4 PORTIONER

2 palsternackor, skalade
1 lök, skivad
2 tsk olivolja
2 dl grädde
1 äpple, i tunna klyftor
1 tsk äppelcidervinäger
salt och peppar
1 ask babyspenat, eller rucola

Skär palsternackorna i klyftor. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, häll av och låt rinna av väl.

Stek löken i olivolja utan att den tar färg i en stekpanna. Lägg i palsternackorna, tillsätt grädden. Koka upp och låt sjuda tills grädden tjocknat.

Vänd ner äppelklyftorna i grädden. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Rör till sist ner spenat eller rucola.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, palsternacka & spenat

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...