Meny

Friterad palsternacka med citronmajonnäs

2–4 portioner

200–400 g palsternackor
salt och peppar
1–2 ägg
1-2 dl panko (japanskt ströbröd)
1–2 dl majonnäs
1–2 tsk citronsaft samt lite fint rivet citronskal
olja till fritering eller stekning
sallatsblad
ev persilja, hackad

Skala palsternackan och skär i fyra klyftor. Koka nätt och jämnt mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Vispa upp ägg och smaksätt med salt och peppar. Vänd palsternackan i ägget och panera i ströbrödet.

Smaksätt majonnäs med citronsaft, citronskal, salt och peppar.

Stek palsternackan frasig i rikligt med olja (akta så det inte sprätter). Servera nyfriterad med en klick majonnäs i ett sallatsblad. Strö gärna över persilja. 

Gott som förrätt, som snacks eller tillbehör.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...