Meny

Rotfruktspytt med grönkål & senapsgrädde

4 portioner

500 g potatis
500 g blandade rotfrukter, exempelvis morot, palsternacka och gulbetor
1 lök, hackad
smör till stekning
salt, peppar och en nypa socker
100 g grönkål
1 dl grädde
1–2 tsk senapspulver
4 ägg

Koka potatisen med skal och låt svalna. Skala rotfrukterna och skär i jämnstora bitar. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.  Dela den kokta potatisen. Stek löken mjuk i en klick smör i en stekpanna. Tillsätt potatis och rotfrukter. Stek allt gyllenbrunt. Salta och peppra. 

Dra bort grönkålen från mittstocken och strimla den. Vänd ner i stekpannan och låt steka med sista minuterna. 

Vispa grädden och smaksätt med senapspulver, en nypa socker och salt. Stek äggen som du önskar och servera pytten med ägg och senapsgrädde.

Tips gulbeta, palsternacka & potatos

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...