Meny

Ugnsstekt palsternacka med saffran

4 portioner

3–4 palsternackor
olivolja
salt och peppar
färsk eller torkad timjan
1 tsk strösocker
1/2 paket saffran
1/2 dl olivolja
1 tsk färskpressad citron

Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna och skär i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över lite olivolja. Salta, peppra och strö över lite timjan. Stek mjuka i ugnen i 20–30 minuter.

Mortla socker och saffran till ett fint pulver. Blanda med olja och citron i en skål.

Lägg de stekta palsternackorna i en skål, häll över saffransoljan och vänd runt.

Gott till exempelvis kokt fisk.

Recept: Anette Dieng

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...