Meny

Palsternacks- och dinkelsallad

4 PORTIONER

2–3 palsternackor
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk olivolja
salt och peppar
1 lök, finhackad
4 dl kokt dinkel
2 tomater, skivade

SENAPSVINÄGRETT:
1 msk dijonsenap
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 dl olja
2 msk hackad persilja

Sätt ugnen på 200°.

Skala palsternackorna och skär i jämn-stora bitar. Vänd i vitlök, olja, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter. Strö över löken när det återstår ett par minuter av stektiden.

Blanda palsternackorna med dinkel och tomat i en skål.

Vispa ihop ingredienserna till vin­­ägretten. Vänd ner den i skålen. Smak­sätt med salt och peppar. Gott till exempelvis korv av något slag.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...