Meny

Spenatsallad med päron, blåmögelost och palsternacksfras

2–4 PORTIONER

2 päron
1 msk färskpressad citron
1 ask babyspenat
salt och svartpeppar från kvarn
rödvinsvinäger
olivolja
150 g blåmögelost
olja till fritering
2 palsternackor, grovt rivna

Skala päronen, tärna fint och vänd i citron. Blanda med spenat i en skål. Salta, peppra häll på lite vinäger och olivolja. Vänd runt ordentligt. Lägg på bitar av ost.

Hetta upp olja och fritera palsternacksrivet gyllenbrunt. Ta upp med hålslev, låt rinna av och salta lätt. Strö över salladen och ät genast.

Recept: Tina Hellberg

Tips palsternacka, päron & spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...