Meny

Laxrilette med babyspenat & äpple

4–8 PORTIONER

400 g varmrökt lax
2 msk hackad gräslök
1 msk pressad citronsaft
1/2 dl crème fraiche
salt och peppar
1 äpple
1 ask babyspenat
1 msk olivolja
2 kvistar dill
pepparrot

Ta bort skinnet och det bruna längs skinnsidan på laxen. Riv laxen i mindre bitar och lägg i en skål.

Blanda gräslök, citronsaft och crème fraiche i en annan skål, smaksätt med salt och peppar. Blanda försiktigt ner krämen i laxen, rör så lite som möjligt.

Dela äpplet, ta bort kärnhuset och strimla det fint. Blanda med spenat och strö ut på ett fat. Ringla över olivolja och skeda ut riletten på fatet. Toppa med dill och nyriven pepparrot.

Gott på påskbordet, eller bjud med löskokt ägg och rågbröd. Lika god som tilltugg som till förrätt.

Tips äpple & spenat

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...