Meny

Trollmos

3 portioner

4 små äpplen
lite vatten
½ tsk kanel
1-2 msk honung (efter smak)
2 äggvitor

Stekta äppelskivor
3 äpplen
2–3 msk smör
3 msk farinsocker
ev valnötter eller hasselnötter
ev digestivekex och björnbär 

Skär äpplen i bitar, ta bort kärnorna. Koka upp bitarna med lite vatten under lock tills äpplena har mjuknat. Blanda i kanel. Mosa eller mixa och smaka av med lite honung. Låt svalna helt. Vispa äppelmoset med äggvitorna till ett vitt fluff. Ställ åt sidan.

Skiva äpplen och ta bort kärnorna. Stek äppelskivorna i smör och farinsocker i ett par minuter tills äppelskivorna mjuknat. Varva sedan trollmoset med de stekta äppelskivorna och digestivekex i glas. Dekorera med björnbär eller efter smak. Servera som dessert eller mellanmål.

Recept: Niina Snijder

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...