Meny
natalie-grainger-DapP9j2DJMQ-unsplash

Äppelmuffins med brynt smör

4–6 portioner

100 g smör
11/2 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk eller filmjölk
2 äpplen
1 tsk kardemumma, grovt malen

Sätt ugnen på 175°.
Bryn smöret och låt svalna. Vispa socker och brynt smör luftigt och rör ner ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smörblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar. Dela, kärna ur och klyfta äpplen. Strö över kardemumma och socker och tryck ner ett par bitar i var muffins. Grädda i ca 15 minuter beroende på formens storlek.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, kardemumma & smör

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...