Meny

Vitkålssallad med äpple och grönkål

4 PORTIONER

4 grönkålsblad
200 g vitkål, fint strimlad
2 äpplen, klyftade och skivade
1/2 lök, finhackad
1/2 dl saltrostade mandlar, grovt hackade
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar

Repa grönkålsbladen från stjälkarna och riv dem i mindre bitar.

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten, lägg i kålen och låt sjuda ca 30 sekunder. Häll av och skölj i kallt vatten. Krama ur och strö ut kålen i en skål. Blanda ner vitkål, äpple, lök och mandel.

Vispa ihop övriga ingredienser och vänd ner i salladen. Salta och peppra.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, grönkål & vitkål

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...