Meny

Vitkål- och grönkålsbiffar

4–6 portioner

1 st vitkål
300 g grönkål
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 nypa oregano
1 nypa chiliflakes
salt och peppar

Hacka vitkålen fint och riv av bladen från grönkålsstjälken och hacka dem.Koka vitkål och grönkål i saltat vatten, cirka 10 minuter. Låt vattnet rinna av och kålen svalna. Hacka lök och vitlök fint. Stek i olja eller smör tills den är mjuk och fått lite färg. 

Pressa ut vätskan ur all kål. Blanda med löken, ägg, vetemjöl och kryddor. Forma smeten till bollar, hetta olja i en stekpanna och pressa ut bollarna så att det blir biffar, stek på båda sidorna för fin färg. Servera med en sallad.

Recept: Niina Snijder

Tips grönkål & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...