Meny

Grönkålssallad med parmesandressing

4 PORTIONER

4 grönkålsblad
rostade brödkrutonger

PARMESANDRESSING:
2 sardeller, mosade
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk crème fraiche
saft av 1/2 citron
1 1/2 dl olivolja
1 dl riven parmesanost

Blanda sardeller, vitlök, crème fraiche och citronsaft i en skål. Vispa långsamt i oljan till en tjock sås. Rör i parmesanost.

Repa grönkålsbladen från stjälkarna och skölj dem väl. Koka kålen hastigt i lättsaltat vatten i en kastrull. Kyl i kallt vatten och låt rinna av väl. Hacka grönkålen fint, det går även bra att köra den i en mat­beredare. Blanda med dressingen och strö över krutonger.

Recept: Tina Hellberg

Tips grönkål

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...