Meny

Grönkålssoppa

4 PORTIONER

ca 200 g repad grönkål
1 gul lök, finhackad
1 msk smör
1 1/2 liter höns- eller grönsaksbuljong
1 msk rumsvarmt smör + 1 1/2 msk vetemjöl
1/2 dl vispgrädde eller mjölk
salt och peppar

Skölj grönkålen och hacka bladen grovt.

Fräs löken i smör i en stor kastrull. Tillsätt buljongen, koka upp och lägg i grönkålen. Koka under lock i ca 10 minuter.

Lägg i en kula av smör och mjöl och låt smälta under omrörning. Koka soppan ett par minuter utan lock. Runda av med grädde eller mjölk. Smaksätt med salt och peppar.

Tips grönkål

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...