Meny

Krispig grönkålssallad med apelsin- och honungsvinägrett

4 portioner

4–5 kvistar grönkål
2 små äpplen, urkärnade och tunt klyftade
2 msk russin

APELSIN- OCH HONUNGSVINÄGRETT:
1 msk flytande honung
saft och rivet skal av 1 apelsin
2 msk rapsolja
salt och vitpeppar

Repa bladen från stjälkarna och skölj dem väl. Strimla bladen och koka i 2–3 minuter i lätt­saltat vatten i en kastrull. Kyl i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med äpple och russin i en skål.

Blanda honung, apelsinsaft och ­-skal i en skål. Vispa i olja, salt och peppar. Vänd ner vinägretten i kålen. Låt dra någon timme.

Recept: Fredrik Eriksson

Tips apelsin & grönkål

Grönt

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...