Meny

Havreflarn med apelsin och ingefära

CIRKA 30 STYCKEN

75 g smör
fint rivet skal av 1/2 apelsin
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
1–2 tsk ingefära
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200°.

Smält smöret i en kastrull. Vispa i apelsinskal, grädde och sirap.

Mät upp alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smörblandningen, blanda till en jämn deg. Gör små bollar av degen. Lägg på bakplåts-klädda plåtar, tänk på att de flyter ut så lägg inte för många på samma.

Grädda i ugn ca 5 minuter eller tills flarnen är gyllenbruna. Låt svalna.

Förvara flarnen torrt. Gott till kaffet eller till vaniljglass och apelsinsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin

Apelsin

Ordet apelsin kommer av orden ”äpple” och ”Kina” och det är också i Kina apelsinen har sitt ursprung. Till...