Meny

Sallad på apelsiner och jordgubbar

4 PORTIONER

4 apelsiner
200 g jordgubbar f’ärska eller från frysen, tinade och halverade
en skvätt Grand Marnier eller punsch

SOCKERLAG:
1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten

Koka upp socker och vatten till lagen i en kastrull. Låt kallna.

Skär först bort ändbitarna på apel­sinerna så står de stadigt på skär­brädan när du skär bort resterande skal med en vass kniv. Var noga med att få bort allt det vita närmast frukt­köttet. Lägg den skalade frukten i handen och skär sedan försiktigt ut skinnfria klyftor mellan varje klyftvägg. Samla saften i en skål.

Häll sockerlagen i skålen, lägg i apelsinklyftor och jordgubbar. Smaksätt med Grand Marnier. Låt dra i minst 30 minuter innan servering. Gott till ris à la malta.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin

Apelsin

Ordet apelsin kommer av orden ”äpple” och ”Kina” och det är också i Kina apelsinen har sitt ursprung. Till...