Meny

Citrussallad

4 PORTIONER

1 grapefrukt
3 apelsiner
2 blodapelsiner
1–2 msk strimlad färsk mynta

Sockerlag:

1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten

Koka upp socker och vatten till lagen i en kastrull. Låt kallna.

Skär först bort ändbitarna på citrusfrukten så står den stadigt på skärbrädan när du skär bort resterande skal med en vass kniv. Var noga med att få bort allt det vita närmast fruktköttet. Lägg den skalade frukten i handen och skär sedan försiktigt ut skinnfria klyftor mellan varje klyftvägg. Samla saften i en stor skål.

Vänd ner citrusklyftorna, myntan och sockerlagen i skålen. Låt dra i minst 30 minuter innan salladen ska serveras.

Tips apelsin, blodapelsin & grapefrukt

Grapefrukt

Grapefrukten tillhör de yngsta av våra citrusfrukter. Man fann den i mitten av 1700-talet i Puerto Rico. Till Europa...