Meny
kale-2317181_1920

Grönkålshummus

1 SATS

1 frp kokta kikärtor
4 stjälkar grönkål
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk tahini
2–3 msk mild olivolja
2–3 msk citronsaft och 1 tsk rivet skal
salt, cayennepeppar

Häll av, skölj och låt kikärtorna rinna av. Dra bort grönkålen från stjälken. Koka upp vatten och doppa kålbladen i det heta vattnet. Skölj i kallt vatten och krama ur kålen.

Mixa kikärtor och kål i en mixer eller matberedare. Tillsätt vitlök, tahini och olja. Mixa slätt. Smaksätt med citron, salt och peppar. Tillsätt ev lite vatten.

Gott på bröd, till sallad eller grytor.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål

Grönt

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...