Meny
kale-2317181_1920

Grönkålssallad med svarta bönor & chili

4 portioner

100 g grönkål
2 msk olja
1 nypa chiliflakes
1 frp kokta kidneybönor
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
salt

Sätt ugnen på 150°.

Dra bort kålen från stammen i mindre bitar. Lägg på en plåt, ringla över lite olivolja, strö över chili, salta och blanda runt. Rosta i ugnen tills kålen fått lite färg, ca 5-10 minuter. Akta så det inte bränner.

Skölj bönorna och låt rinna av väl. Skala och skiva löken tunt. Blanda bönor, lök, vinäger och resterande olja. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner rostad grönkål.

Gott till exempelvis stekt ägg och en skiva rostat bröd, tacorätter eller som tillbehör till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål, kidneybönor & rödlök

Grönt

Rödlök

Rödlöken har mildare smak än sitt gula syskon, och kan därför användas rå i en helt annan utsträckning. Men den...