Meny

Ugnsrostad kyckling med sötpotatis & chiligrädde

4 portioner

600 g kycklinglårfilé
2 sötpotatisar
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
2–3 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk chilipulver
salt och peppar
1 liten rödlök, tärnad
2 nävar mâchesallat

Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingen. Rulla ihop filéerna och lägg på en plåt. Skrubba sötpotatisen, skär i klyftor och lägg på plåten med kycklingen.

Vispa ihop olja med riven vitlök och ringla över kyckling och potatis. Rosta i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut plåten, tillsätt grädde, strö över chili. Fortsätt grädda i ugnen i ca 10 minuter, tills grädden blivit krämig.

Strö över lök och mâchesallat innan servering.

Recept: Ingela Persson

Tips rödlök, sötpotatis & spenat

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...