Meny

Sötpotatispommes med chili & vitlök

2–3 PORTIONER

400–500 g sötpotatis
3/4 dl rapsolja eller olivolja
1/2 tsk vitlökspulver
1/4 tsk chilipulver
svartpeppar och salt

Värm ugnen till 200°.

Dela sötpotatisen på längden och skär i stavar, så att de ser ut som pommes.

Blanda oljan med kryddorna. Lägg sötpotatisen på ett bakplåtspapper, ringla över oljan och vänd runt. Sprid ut stavarna så att det är lite mellanrum mellan dem.

Baka i ugnen i 20 minuter. Ta ut och vänd på pommesen, baka sedan igen i ca 15 minuter tills de är klara.

Servera gärna med örtdippen.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...