Meny

Sötpotatis med pecorino, vitlök och timjan

4 PORTIONER

1 vitlöksklyfta, riven
2 msk olivolja
1 skiva surdegsbröd
100 g pecorino-ost, grovt riven
3–4 kvistar timjan
1 tsk rivet citronskal
400–500 g sötpotatis
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°.

Blanda vitlök och olja i en skål.

Rosta brödet hårt. Hacka det fint och blanda med ost, timjan och citronskal i en skål.

Skrubba potatisen, skär i klyftor och lägg på en ugnsplåt. Vänd ner vitlöksoljan, salta och peppra. Stek potatisen mjuk och gyllenbrun i ugnen, ca 20 minuter.

Strö pecorino-blandningen över potatisen. Ställ tillbaka i ugnen och gratinera tills osten smält och ytan har blivit lite knaprig, ca 5 minuter.

Gott till exempelvis grillad kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis, timjan & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...