Meny

Fried rice med pumpa och hasselnötter

4 PORTIONER

1 pumpa
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt och peppar
6 dl kokt asiatiskt ris (gärna kallt)
1 dl hasselnötter, skalade och hackade
1/2 dl hackad persilja
olja till stekning

Sätt ugnen på 200 °C.

Dela pumpan och skrapa ut kärnorna. Skala pumpan och skär pumpaköttet i jämnstora tärningar.

Riv 1 vitlöksklyfta och blanda med 1 msk olja. Vänd runt vitlöksoljan med pumpan, salta, peppra och lägg på en plåt. Rosta pumpan i ugnen tills den mjuknar och får lite färg, ca 20 minuter.

Fräs riset i lite olja i en het stekpanna tills det får färg, riv i den andra vitlöksklyftan, salta och peppra.

Blanda riset med pumpa, hasselnötter och persilja. Gott till exempelvis kyckling eller stekt halloumi.

Recept: Ingela Persson

Tips persilja, pumpa & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...