Meny

Pumpa- och böngryta

4 PORTIONER

1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
2 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen kanel
2 tsk riven färsk ingefära
400 g pumpakött, i mindre bitar
1 tsk mango chutney
3 dl vitt vin
1/2 dl russin
1 burk kokta bönor, t ex kidneybönro, sköljda
salt och peppar
(hackad färsk koriander)

Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt kryddor och låt fräsa i ytterligare någon minut. Rör i pumpabitar, mango chutney och häll i vin. Låt sjuda tills pumpan är nätt och jämnt mjuk, 10–15 minuter.

Tillsätt russin och bönor och låt dem bli varma. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt koriander.

Gott till exempelvis kyckling och fläskkött.

Recept: Ingela Persson

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...