Meny

Scarpaccio med pumpa

1 plåt

½ hokkaidopumpa
2 sötpotatisar eller 2 palsternackor
2 lökar
salt och peppar
rosmarin eller timjan
2 dl mjöl
1 dl majsmjöl
1 dl vatten
olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. 

Tvätta pumpa och sötpotatis/palsternacka och skär i tunna skivor. Skiva löken tunt. Salta och peppra grönsakerna och strö över lite rosmarin eller timjan. 

Rör ihop mjöl, majsmjöl och vatten. Degen ska vara ganska lös, så tillsätt eventuellt mer vatten vid behov. Blanda degen med grönsakerna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla på olivolja. Bred ut degen med grönsakerna och strö över lite flingsalt, peppar och eventuellt mer rosmarin. Baka i ugnen i 40–50 minuter tills ytan är gyllenbrun. 

Skär i bitar. Servera som lunch med sallad eller som mellanmål.

Recept: Niina Snijder

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...