Meny

Kryddig pumpasoppa med röda linser

4 PORTIONER

1 pumpa, ca 1 kg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk curry
1 msk riven färsk ingefära
1 krm chiliflakes
2 tsk salt
3 dl torkade röda linser
1 kanelstång
1 krm malen kardemumma
12 dl vatten
2 msk färskpressad citronsaft
salt, nymalen svartpeppar
grekisk yoghurt och bröd till servering

Dela pumpan och skär bort skalet. Skär i mindre bitar, det ska bli ca 500 g pumpakött.

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en stor kastrull på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, curry, ingefära och chili och låt fräsa ytterligare ett par minuter.

Tillsätt pumpaköttet, linser, kanelstång, kardemumma, vatten och salt. Koka upp och låt koka under lock ca 20 minuter eller tillls allt är mjukt.

Ta upp kanelstången och mixa soppan slät. Smaka av med citron, salt och peppar. Bjud med yoghurt och ett gott bröd.

Recept: Lina Wallentinson

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...