Meny

Pasta Alfredo med blomkål & cashewnötter

3 PORTIONER

300 g pasta
1-2 dl av pastavattnet
1/2 blomkål, i små bitar
2 dl cashewnötter, ca 100 g
saft och rivet skal av 1 citron
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk olivolja
2 msk vit tahini
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar
ev färska örter och chiliflakes

Koka pastan enligt anvisningen på paketet, den ska helst vara al dente. Spara 2 dl av vattnet när du häller av pastan.

Bryt blomkålen i små bitar. Lägg kål och nötter i en kastrull, salta och häll på vatten så att det precis täcker. Låt koka ca 10 minuter eller tills kålen är mjuk. Häll av och låt rinna av.

Mixa kål, nötter, citronsaft och -skal, vitlök, olja, tahini, äppelcidervinäger och pastavatten (börja med den mindre mängden) till en sås. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med pastan. Strö gärna örter och chili över. Servera direkt.

Recept: admin

Tips blomkål & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...