Meny

Blomkålssoppa med curry och ingefära

4 PORTIONER

1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 msk curry
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk riven färsk ingefära
1 medelstort blomkålshuvud, i små buketter
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
ca 1 dl vispgrädde
salt och peppar

Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja i en kastrull. Rör i curry och ingefära och låt fräsa i ytterligare någon minut.

Tillsätt blomkålsbuketter och buljong. Koka under lock tills blomkålen är mjuk, ca 15 minuter.

Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen och späd med grädde till önskad konsistens. Smaksätt med salt och peppar.

Tips blomkål

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...