Meny

Riven blomkål med mangold och apelsin

4 PORTIONER

1/2 blomkål, grovt riven
1 rödlök, tunt skivad
1 mangoldstånd, ca 300 g
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1/2 dl rostade mandelspån

APELSINDRESSING:
1 msk honung
1 tsk finrivet apelsinskal
1 msk pressad apelsin
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja

Blanda blomkål och rödlök i en skål.

Vispa ihop ingredienserna till apelsin-dressingen i en skål.

Skär loss mangoldbladen från stjälk-arna. Skala stjälkarna lite, som rabarber, om de är grova. Skär stjälken i tunna strimlor och bladen i grova. Stek stjälkarna i olivolja ett par minuter, riv i vitlök och vänd ner bladen. Vänd ner i blomkålen tillsammans med dressingen. Salta, peppra och strö över mandel.

Gott till exempelvis kyckling.

Tips blomkål & mangold

Grönt

Mangold

Mangold är faktiskt en släkting till rödbetan, men bladen jämför sig hellre med spenat och kan också i mångt och...