Meny

Lax i papper

4 PORTIONER

600–800 g laxfilé utan skinn
salt och peppar
4 mangoldblad, rivna i mindre bitar
1/2 purjolök, tunt skivad
4 msk grovt strimlade färska örter, t ex dill, persilja
3 msk olivolja
1/2 dl torrt vitt vin

TILL SERVERING:
kokt potatis eller ris

Sätt ugnen på 200°.

Klipp till fyra tallriksstora smörpappersrundlar. Pensla lite olivolja på smörpapprets övre del. Skär laxfilén i portionsbitar och fördela dem på smörpappersbitarna. Salta och peppra. Fördela mangolden, purjolöken och örterna på laxen. Skeda över olivolja och vin. Stäng paketen genom att nypa ihop kanterna så att inte saften rinner ut. Lägg dem på en plåt, baka i ugnen i 15–20 minuter.

Placera paketen på tallrikar och låt var och en öppna sitt paket. Servera med kokt potatis eller ris.

Tips mangold

Mangold

Mangold är faktiskt en släkting till rödbetan, men bladen jämför sig hellre med spenat och kan också i mångt och...