Meny

Mangold med fetaost och rostade pinjenötter

2–3 PORTIONER

200–300 g mangold
2 msk pinjenötter
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
salt och peppar
ca 50 g fetaost

Skär loss mangoldbladen från stammarna med en vass kniv. Skär bladen i strimlor och lägg åt sidan. Skala de grova delarna av stammarna, som rabarber, med en vass kniv och skär dem i mindre bitar. Koka stammarna mjuka i lättsaltat vatten i ett par minuter. Låt rinna av.

Rosta pinjenötterna i en torr het panna.

Fräs vitlök och mangoldstammar i olivolja i en kastrull eller i en stekpanna i ett par minuter. Vänd ner mangoldbladen och tillsätt ett par droppar vatten. Låt puttra tills bladen är mjuka, ett par minuter. Salta och peppra.

Tips mangold

Mangold

Mangold är faktiskt en släkting till rödbetan, men bladen jämför sig hellre med spenat och kan också i mångt och...