Meny

Picklad blomkål med krondill & senapsfrö

1 SATS

ca 1 liter små blomkålsbuketter
2-3 kvistar krondill
1 dl ättika, 12 %
1/2 dl färskpressad citronsaft
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 tsk salt
1 msk gula senapsfrön
skalet av 1/2 citron i bitar

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i blomkålen. Låt koka upp och häll av vattnet direkt. Varva blomkål och krondill i en ren glasburk.

Koka upp ättika, citronsaft, strösocker, vatten, salt och senapsfrön i en kastrull tills socker och salt lösts upp. Lägg i citronskalet och häll den varma lagen över blomkålen i burken. Låt svalna.

Sätt på lock och förvara i kyl. Gott till exempelvis panerad fisk, kycklinggrytor eller i en krämig dippsås.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål

Grönt

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...